6 de maig 2012

Les Fous de Capafonts

Lloc: Les Fous de Capafonts
41.30467224121094, 1.482984781265259

Nova excursió dominical. Perfecte per fer amb nens, prendre els entrepans, i tot això. I, a diferència de la de Diumenge passat al Niu de l'Àliga, a Alcover, en aquesta no semblava que estiguessis passejant per les Rambles.

El cotxe el pots deixar a Capafonts, i començar el camí que surt a un trencant que hi ha a mà esquerra just sortint del poble direcció Mont-Ral. És el mateix camí que porta a l'ermita de les Barrulles, que està encimentat i permet passar amb el cotxe. Nosaltres, però, anàvem amb 4x4 i van agafar un altre camí que surt d'aquest i vam anar amb el cotxe fins al Pont Vell, que és on vam començar l'excursió.
Aquest pont medieval del segle XIII creua el riu Brugent, que és el que anirem seguint tota l'estona.

El camí és bastant ample i hi tota bastant l'ombra. Va paral·lel al riu, i vas sentint l'aigüeta tota l'estona. Hi ha molt moments en els quals pots deixar el camí i acostar-te al riu. A part de llençar-hi pedretes, pots trobar vistes bastant xules.

El camí creua el riu un parell o tres de vegades. En funció de l'època de l'any i de si ha plogut molt o no, fins i tot podria resultar perillós. Bé, perillós potser no, però una bona remullada de peus no te l'estalviaria ningú. Nosaltres no vam tenir excessius problemes i vam poder travessar quan ens va caler per damunt de pedres que, o ja estaven posades, o les vam posar nosaltres mateixos.

Més endavant arribes a una esplanada amb un indicador que et recorda d'on ve i a on va el camí. En aquest indicador es pot deduir que hi posava les Fous, però està tot tatxat.

Bretolada? Senyal fora de lloc? Algú que amb bon seny ho va esborrar per a que no et quedessis aquí i continuessis? Sigui el que sigui, nosaltres vam continuar.

Una fou és una cala estreta, o un barranc o pas estret. Seguint aquest camí hi ha llocs on s'estreny i veus parets bastant altes a banda i banda, sobre tot a la del riu. Aquest camí, doncs, no deixa de ser el congost per on s'obre pas el riu Brugent en aquelles muntanyes.

Un dels cops que el creues, veus unes pedres així com a ben posades, que el creuen en diagonal i que resulten, si més no, curioses.
Es tracta d'una resclosa per conduir l'aigua cap al molí fariner de Més Avall

Més endavant arribem a un altre lloc en la paret a la banda del riu és bastant impressionant.

Com queda just al costat d'una gran esplanada, allà és on parem, seiem en rotllana, i fem els entrepans. I després de deixar que la canalla jugui una mica, enfilem el mateix camí de tornada.

El camí és molt tranquil i només ens hem creuat amb un parell de grups d'excursionistes i un ramat de cabres. De tornada, hem anat a Capafonts a fer el cafè. El poble és xulo i està molt arreglat. Ganes de tornar-hi i veure'l una mica més, ja que promet, tot i que els animals domèstics que tenen....


Resumint: que no m'ho esperava i el caminet aquest de les Fous és molt xulo. Un altre cop, a veure si no ens quedem on hem parat i el seguim una mica més, a veure què hi ha. També queda pendent la visita a l'ermita de les Barrulles. Igual és un bon punt de sortida per a una propera excursió per la zona.



(http://www.muntanyescostadaurada.cat/municipis/Capafonts)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada