11 de maig 2012

Los Vengadores: Año uno


Los Vengadores: Año uno
Guió: Joe Casey
Dibuix: Scott Kolins

Número 40 del Coleccionable Marvel Héroes, dedicat als Vengadores y a la seva fundació. A diferència dels còmics originals, publicats al 63, en aquest volum parlen més dels problemes legals i morals que implicava la reunió d'un grup de superherois dedicats a salvar el món. 

En els vuit números que el conformen, de l'Avengers: Earth's Mightiest Heroes 1 USA fins al 8, passen de partir peres amb el Hulk, a trobar al Capitàn Amèrica congelar en animació suspesa.  De lluitar per aconseguir una autorització  que els permeti actuar legalment, a enfrontar-se als homes de lava o als Amos del Mal. I és precisament lluitant contra aquests, que el Capitán Amèrica descobreix què o qui és el que tant el trasbalsa: el Baró Zemo.

De dolents, també apareixen Kang o el Comte Nefaria, tot i que potser el més important per la transcendència que té és el Baró Zemo.

També es veu com canvien els membres del grup. Comencem amb la formació inicial amb l'Iron Man, Thor, Hulk, l'Hombre Hormiga i l'Avispa. També juguen un paper molt important el Rick Jones i el Jarvis, el majordom. 
Molt aviat Hulk abandona el grup quan veu que ningú confia amb ell, però ràpidament troben al Capitan América. Aquest, però, marxa per passar comptes amb el Baró Zemo. I Thor ha d'arreglar també uns assumptes a Asgard. Per això, es fan amb els serveis de l'Ojo de Halcón, que era un fugitiu. I més tard compten amb dos fugitius més, les germans mutants Maximoff: el Pietro, o Mercurio, i la Wanda, o Bruja Escarlata. Finalment l'Hombre Hormiga i l'Avispa, després de que aquesta resultés greument ferida, i el propi Iron Man, deixen també el grup, quedant aquest format pel Capitán América, cap visible, l'Ojo de Halcón, el Mercurio y la Bruja Escarlata.

Aquest canvis de formació són constants als Vengadores, cosa que fa que el grup es vagi renovant constantment i segueixi viu.

Tot plegat passa molt ràpid, massa. El rerefons és la dificultat en les relacions entre ells, i les dificultats per generar confiança a la societat. Tot i que Iron Man és qui encapçala la iniciativa i que porta el tema legal i el contacte amb els polítics, és el Capitán América qui acaba dirigint als Vengadores un cop supera els seus fantasmes personals.

El dibuix és un pèl massa modern pel meu gust, amb les figures com a molt grans. Però és que a mi m'agraden els clàssics.



(http://www.universomarvel.com/fichas/esp/cmhp140.html)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada