27 d’oct. 2012

Cuenta atrás




Cuenta atrás (2010)
Director: Fred Cavayé
Intèrprets: Gilles Lellouche (com a Samuel Pierret), Roschdy Zem (com a Hugo Sartet), Gérard Lanvin (com a comandant Patrick Werner), Elena Anaya (com a Nadia Pierret), Mireille Perrier (com a comandant Fabre)



(n. de l'a.: Com se m'està acumulant la feina, entro els resums a sac, sense matar-m'hi gaire. Bàsicament bolcaré els apunts que prenc en un trosset de paper just quan acabo de veure la peli. M'agradaria complementar-ho amb fotos i enllaços i arguments més explicats, però no dono a l'abast.)



Peli francesa de polis enfrontats. Una mica el tema típic: polis corruptes que fan de sicaris, empresaris rics, lladregots enredats, i els civils innocents de torn que es troben en mig de tot. 

El tema és que uns polis dolentots han mort a un empresari ric per encàrrec del seu fill. La idea inicial era, paral•lelament a l'assassinat de l'empresari, contractar a un lladregot per a que robés la caixa forta de l'empresari i poder-li penjar el mort a ell. Òbviament, la policia arribaria a temps, mataria al lladregot, i cas tancat. El problema és que el lladregot s'escapa, mig ferit, i va a parar a un hospital, on l'atenen. Els dolentots aleshores decideixen segrestar la dona d'un infermer i fer que aquest acabi amb la vida del lladregot. La cosa es complica perquè la dona esta embarassada i tal. 



Dura poquet, i no es fa pesada. Es deixa veure, sí. I al ser europea, els actors tenen un punt de credibilitat que de vegades no tenen a les pelis americanes. A part, no reparen a l'hora de pelar a gent. Tot i això, tampoc aporta gaire cosa nova. Si que està bé com es va solucionant el cas, i com vas veient la implicació de qui està implicat. I clar, deixa a l'aire la qüestió de que què series capaç de fer si segresten a la teva dona embarassada.

Recomanable? Home, no és res de l'altre món. Es deixa veure, però si no la veus, tampoc et perds res. Imprescindible? No. Ni molt menys.


(http://a-bout-portant.gaumont.fr/)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada