20 d’oct. 2012

TRON: Legacy



TRON: Legacy (2010)
Director: Joseph Kosinski
Intèrprets: Jeff Bridges (com a Kevin Flynn i Clu), Garrett Hedlund (com a Sam Flynn), Olivia Wilde (com a Quorra), Bruce Boxleitner (com a Alan Bradley i Tron)


(n. de l'a.: Com se m'està acumulant la feina, entro els resums a sac, sense matar-m'hi gaire. Bàsicament bolcaré els apunts que prenc en un trosset de paper just quan acabo de veure la peli. M'agradaria complementar-ho amb fotos i enllaços i arguments més explicats, però no dono a l'abast.)


Uf.... N'esperava molt més. La idea és molt bona, i s'hagués pogut fer alguna cosa xula. Però intenta ser tan.... filosòfica, que es perd. La primera, Tron, suposo que em deuria impactar per la època. Però aquesta....

El tema és que en Sam, el fill del Kevin Flynn de la primera peli, està.... afectat per la desaparició de son pare. Un dia va anar a treballar i ja no va tornar. Clar, es va colar dins d'un ordinador, i allà es va quedar. Però això ell no ho sap.

De cop, un dia en Sam rep un missatge que creu que es de son pare. Seguint la pista, va a un local de màquines recreatives i.... sluuuurp!! També és xuclat per una màquina i va a parar a un món virtual. O cibernètic. O com sigui. I aquí és on trontolla la cosa.

Aquest món no és una màquina, un ordinador, una cosa lògica, sinó que s'ha anat desenvolupant i ha anat creant "vida pròpia". I clar, hi ha gent, ciutats, lleis, soldats, enveges, paisatges, i.... son pare. Pare i fill es troben, i en Kevin explica que es va quedar a "viure" allà perquè.... era la seva creació, no se'n podia estar. I la seva creació va anar creixent. Per això va "programar" a dos ajudants: en Tron i en Clu. Clu volia la perfecció, i va pelar al Tron i volia eliminar totes les impureses, les imperfeccions del món aquell. Clar, això implicava treure-li la vida, la diguem-ne aleatorietat que Kevin volia. I ja tenim els dos bàndols: els bons i els dolents.

Amb els bons s'afegeix la Quorra. I tots junts lluiten per enderrocar a Clu. Al final, guanyen els bons. Com en Clu és com en Kevin, però dolent, un anul·la a l'altre i tots dos acaben morint. I tan el Sam com la Quorra, poden sortir d'aquell món.

Sí, també hi ha la mena de carrera de motos, o el joc del llançament de discos. Però tot això passa a les primeres de canvi, de manera que com ja ha passat i ja no ho esperes, perd interès. I ho volen fer tan modern, que perd també vistositat i efectivitat. Volen fer com una cosa vuitantera, però moderna. I no aconsegueixen ni una cosa ni l'altre. 




No sé, m'ha decebut una mica, tot plegat. No sé jo si tornant-la a veure d'aquí un temps millorarà, la cosa.

Recomanable? Jo la vaig veure perquè és una peli d'aquelles que si no la veus, et queda sempre el dubte per veure com és. Un cop vista.... Imprescindible? No. Ni molt menys.


(http://www.disney.co.uk/tron/index_flash.jsp#/home)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada