4 de juny 2012

El poderoso Thor: La semilla de Galactus



El poderoso Thor: La semilla de Galactus (2011/2012)
Guió: Matt Fraction
Dibuix: Olivier Coipel


La semilla de Galactus correspon a un petit arc argumental dins la col·lecció del Poderoso Thor, publicada originalment durant el 2011 entre els números del Mighty Thor vol. 4, 1 USA al Mighty Thor vol. 4, 6 USA. En aquest cas he llegit les 6 grapes. Quan vaig veure que sortien l'Estela Plateada i el Galactus, no em vaig poder resistir.

La història comença amb Asgard mig en runes situada a pocs kilòmetres de Broxton, un poblet d'Oklahoma. Sembla ser que en els números anteriors hi ha hagut una batalla molt dura que ha acabat amb Asgard a la Terra i amb Yggdrasil esquerdat deixant anar una columna infinita de llum i color cap a munt. A Broxton, els habitants estan recelosos de tenir aquests veïns. I a Asgard, Thor i Sif intenten recuperar la llavor d'Yggdrasil. Loki, ressuscitat en un nen, els ajuda. I Thor és ferit, però en comptes de sang li surt una misteriosa llum. Mentrestant, Estela Plateada, fent la seva feina, s'aproxima a.... la Terra.

Thor, encara ferit, ajuda a Sif amb l'entrenament de la Brigada de los Reinos, un conjunt de defensa d'Asgard encara massa jove, i li demana a la seva companya que no digui res de la seva ferida a ningú. Estela Plateada arriba a Broxton i va avisant als habitants que es troba de que Galactus s'acosta i es millor que fugin. Galactus, però, no vol Broxton. Vol Asgard. O alguna cosa d'Asgard. També es veu com Odin guarda dins del Destructor, en presència de Heimdall, la llavor d'Yggdrasil. De veritat, no és una llavor. Odin explica que és un ou, molt antic i molt poderós, que ha sobreviscut i sobreviurà a tots els temps. Per fi, Estela Plateada i Odin es troben. L'Estela Plateada l'adverteix de l'arribada de Galactus, i es produeix la trobada enter ell i Thor. Odin ha d'aturar la lluita, i aleshores l'Estela Plateada li comunica que Galactus vol la llavor per alimentar-se, ja que podria atipar-lo per sempre. D'aquesta manera deixaria de consumir més móns i s'evitaria la desaparició de moltes civilitzacions. Com Odin no vol donar-li, l'Estela Plateada adverteix que no era un prec, sinó l'anunci de que, sigui com sigui, Galactus s'aproximava per aconseguir la llavor. I marxa.
Mentre Estela Plateada es lamenta amb Galactus del paper que molts cops juguen els Deus en contra dels homes, els asgardinas es preparen per a la lluita.

La gent de Broxton ja ha comunicat a Volstagg que volen que els asgardians marxin, cosa que interpreta com una declaració de guerra. Mentre tots els guerrers estan lluitant amb Galactus, ell es queda per defensar Asgard. Loki, convertit en nen, també està a Asgard, i abans de que els guerrers marxessin, ha tallat un bri de cabell a Sif i l'ha lliurat a Helda (o Kelda?) i a dues bruixes més que, les Nornes, a canvi, li ofereixen tres regals que li han de servir per a que Thor salvi la vida. Aquest, però està a l'espai lluitant. Odin i Galactus lluiten posant-se dins del cap de l'adversari i evocant records dolorosos de quan eren joves. Odin, aleshores ordena l'atac i Thor, després de llançar-se contra Galactus, va a parar a a Mart, on es prepara per lluitar ara contra l'Estela Plateada.

Les delicadeses que es diuen l'Estela Plateada i el Thor són antològiques. I Estela Plateada torna a mostrar aquella vena hippie al preocupar-se per la Terra, els seus habitants, i la resta de civilitzacions, amb les sever Arts i les seves Ciències, que poden desaparèixer per sempre més al ser consumides per Galactus. Volstagg posa el contrapunt divertit a tota la història.

La lluita a Mart s'acarnissa, però Sif l'atura per avisar que alguna cosa pitjor està passant. Efectivament, Odin decideix atacar directament a Galactus, i l'envesteix, i tots dos cauen a la Terra.
Allà, Volstagg estava mobilitzant a la Brigada de los Reinos per fer front a la gent de Broxton que s'aproximava a Asgard amb el pastor Mike encapçalant-los. Tots plegats veuen com Odin i Galactus cauen, i el pastor Mike es dirigeix precisament a Galactus per demanar-li pietat.
Mentrestant, Loki ha anat a buscar la llavor d'Yggdrasil que prèviament Odin havia amagat dins del Destructor i, creient cegament amb les Nornes i el que li havien dit, es llença pel forat de l'arbre d'on havien extret la llavor al principi de tot.
De cop i volta, Mjolnir s'escapa de les mans de Thor i va a parar a.... al Destructor. Entre això, i que la llavor sembla que s'ha.... perdut, Galactus desisteix.
Que on és la llavor? Loki l'ha amagat. Sense llavor, no hi ha guerra ni destrucció. I així salva a Thor. Missió complerta. Ningú, ni el propi Thor, sembla entendre les seves intencions. Tot i que després fan les paus.
Estela Plateada parla amb el pastor Mike i comença a dubtar de tot plegat. Finalment, arriba a aquesta conclusió: deixarà de fer d'herald de Galactus i es quedarà a la Terra per tornar a estar entre una civilització, la humana, a la que en certa manera admira. De passada, vigilarà que la llavor d'Yggdrasil segueixi perduda i que els asgardians no en facin cap mal us. Galactus ho permet, però com es queda sense herald, l'escullit per substituir-lo és.... el pastor Mike, que es converteix en Praeter.


El final és massa sobtat, i potser no està del tot ben lligat. Deixa molts fronts oberts, però potser d’això es tracta. Ja veurem en un futur si Praeter té continuïtat on es queda en la mera anècdota. Pel que fa a l’Estela Plateada novament “confinat” a la Terra, és engrescador. I el que no queda clar és el que passa amb la ferida de Thor.

 
Ganes de més? Sí. Continuarem amb les grapes? No. Com a mínim, amb les de Thor, no. És complicat, això de les grapes.

 
P.D.: estava rumiant i.... hi ha més coses que no s'acaben de lligar. Quan Odin i Galactus cauen a la Terra (ves quina casualitat anar a caure just al costat de Broxton), el Pare de Tots no entra en un dels seus sons profunds? I què passa amb el Destructor quan el Loki agafa la llavor de dins seu? No es desperta? No reclama la presència del Mjolnir? No va a enfrontar-se a Galactus? I Galactus i l'Estela Plateada no marxen? No es veu com l'Estela Plateada comença la recerca de nous mons que el Galactus es pugui endrapar i li diu que el segueixi? No tenia tanta gana, Galactus?  Igual m'he perdut alguna cosa....
La veritat és que després d’haver llegit un munt de crítiques cap al guionista, el Matt Fraction, tampoc n’hi ha per tant. Bé, una mica sí. Però tant tant tant.... tampoc. Vaja, que li donarem un merge de confiança. :P




http://www.universomarvel.com/fichas/esp/thorp5008.html)
(http://www.universomarvel.com/fichas/esp/thorp5009.html)
(http://www.universomarvel.com/fichas/esp/thorp5010.html)
(http://www.universomarvel.com/fichas/esp/thorp5011.html)
(http://www.universomarvel.com/fichas/esp/thorp5012.html)
(http://www.universomarvel.com/fichas/esp/thorp5013.html)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada