14 de des. 2012

I si vivim tots junts?


I si vivim tots junts? (2011)
Director: Stéphane Robelin
Intèrprets: Guy Bedos (com a Jean Colin), Daniel Brühl (com a Dirk), Geraldine Chaplin (com a Annie Colin), Jane Fonda (com a Jeanne), Claude Rich (com a Claude Blanchard), Pierre Richard (com a Albert)


(n. de l'a.: Com se m'està acumulant la feina, entro els resums a sac, sense matar-m'hi gaire. Bàsicament bolcaré els apunts que prenc en un trosset de paper just quan acabo de veure la peli. M'agradaria complementar-ho amb fotos i enllaços i arguments més explicats, però no dono a l'abast.)



Peli francesa amb un punt de partida interessant. Si fos americana potser ni m'hagués fixat, però sent europea.... A part, el fet de que surti en Daniel Brühl és un valor afegit.

Va d'un grup de 5 amics vells, tres homes i dues dones. N'hi ha un amb Alzheimer, i una que té càncer. També hi ha una altra parella que discuteixen sempre. I el cinquè és un que va de putes, està malalt del cor, i 40 anys enrere havia estat amant de les dues sense que ho sabés ningú. 

Com cada cop els hi costa més valdre's per ells mateixos, decideixen anar a viure junts a una casa que tenen la parella que sempre discuteix. Inclús "segresten" a un dels amics que estava tancat a una residència. Amb ells viu (i els ajuda) un jove estudiant d'etnologia, que aprofita l'experiència per mig estudiar-los. Aquest jove té problemes amb la novia i s'acaba enrotllant amb una estudiant de medicina.



Malgrat que té un to de comèdia, és una mica agredolça perquè hi ha el rerefons de fer-se gran, dels fills que es desentenen dels pares quan són vells, de les residències per a la tercera edat on "s'aparca" a aquesta gent gran, .... Tot i això, és una peli on queda palès que la gent gran també té les seves necessitats, i aquestes no sempre és veuen o són ateses.

Recomanable? Sí, tendra, no està malament, amb coses a explicar. Imprescindible? Potser no arriba a tant, però val la pena per desintoxicar-se de tanta peli que a la fi i al cap no t'explica res.


(http://www.imdb.com/title/tt1674057/)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada