3 de gen. 2013

Kick-Ass 2


Kick-Ass 2
Guió: Mark Millar
Dibuix: John Romita Jr.


Després d'haver gaudit molt amb Kick-Ass, peli i còmic, i de gaudir també amb Némesis, agafo aquest amb moltes ganes.

El volum comença amb una introducció feta pel Joe Carnahan, plena de paraulotes, fregant el maltractament. Et posa mínimament en antecedents i et presenta als personatges principals: Kick-Ass, Red Myst i Hit-Girl.

El còmic comença amb la Mindy entrenant a Kick-Ass a lluitar, però amagant-ho a casa. Son pare adoptiu, detectiu de la policia, ho descobreix i esbrina que té un munt d'armes, però ho amaguen a sa mare perquè ara està bé i feliç. En Dave fa una mena d'intro avançant esdeveniments: té dany cerebral, volen casa seva, hi ha una mega-baralla d'empijamats a Times Square contra el grup de Red Myst.... Però anem pis per pis. Té un principi que guarda relació amb Kick-Ass 1: avançar esdeveniments però tornar enrere per anar-ho explicant tot fins arribar als esdeveniments que has avançat.

Al principi de tot, doncs, veiem la vida de Dave. Una vida que és bastant desastre. La Katie, per exemple, passa molt d'ell. I ell, tot i ser un incomprès, segueix fent de superheroi. Hi ha una escena xula al metro on en Dave diu que, malgrat tot, ell persegueix els seus somnis, i la resta no. També hi ha moltes referències culturalment disperses: personatges, autors, pelis, ....

La Mindy sembla retirada de l'ofici de superheroi, i en Kick-Ass coneix un tio que li proposa entrar en un grup de superherois: Justicia Eterna. Quan es torben tots, es presenten i expliquen els traumes que els han dut a voler lluitar contra la injustícia: familiars desapareguts o assassinats, gent farta del sistema, .... En Dave reconeix a un amic seu i tot. A l'insti, amb aquest amic, es creuen amb un amb pinta de dolentot que va de gòtic. Es veu que Red Myst està reclutant un exèrcit per quan torni. I la Mindy.... s'ho mira tot des de la distància.


Els que poden de Justicia Eterna es van reunint i van impartint justícia a la seva manera. Per exemple, passen comptes amb uns proxenetes. I aquí comencen les garrotades. I la sang. Relativament poca sang i relativament poca violència. Deu n'hi do, la que hi ha, però clar, després d'haver llegit Némesis....

El Coronel, que és qui fa una mica el cap del grup, porta la veu cantant i ensenya que a part de repartir garrotades, ser superheroi consisteix en ajudar. Així que van a ajudar a sense sostre, a menjadors socials, donant sang, .... I van guanyant popularitat i se'ls hi va afegint gent. L'altre amic del Dave, per exemple. I la Mindy.... segueix mantenint la distància.

Us dia el pare de Dave troba la disfressa i discuteixen molt. Dave marxa.

I per fi Red Myst entra en acció. Resulta que es presenta al quarter de Justicia Eterna, amb la seva banda. El seu braç executor és Madre Rusia, una ex-guardaespatlles de Vladimir Putin molt molt bèstia. Ho destrossen tot matant molt cruelment, molt, a un que estava. I diu que tornaran per venjar-se de qui va pelar a son pare. També diu que s'ha canviat el nom: ara es farà dir el Hijoputa.

La Mindy s'assabenta per la TV de tot plegat, i vol arreglar-ho, però son pare adoptiu no la deixa. Red Mist vol fer mal, molt de mal, a Kick-Ass, i va a casa de la Katie. Pelen a un munt de veïns, nens inclosos, i a ella la violen brutalment. Madre Rusia fa bçe la seva feina pelant ella sola a un munt de polis.

Arrel d'això, la poli es farta dels empijamats i comencen a detenir-los a tots, i fan una mena de llei seca, prohibint inclús anar disfressat pel carrer. Òbviament, només atrapen als bons, ja que els dolents s'amaguen. Quan van a casa del Dave, son pare es fa passar per ell autoinculpant-se de ser Kick-Ass i el detenen.

A Red Mist li està sortint tot bé. Massa. Per exemple, fa que pelin al pare del Dave a la presó. Red Mist va molt a sac. I en Dave cada vegada està més destrossat. Es sent culpable de tot i per tot.

A l'enterrament de son pare va tothom, i quan la Mindy li està donant el condol, veu algun moviment estrany. Total, que els dolents fan esclatar la tomba, pelen a un munt de gent més, i segresten al Dave. La Mindy no es pot reprimir més, agafa una pistola, i empaita als dolents fins que els pela a tots ella sola. Ja al quarter general dels dolents, en pelen a uns quants més i descobreixen els plans de Red Mist: convocar a tots els seus seguidors a Times Square i petar-s'ho tot sembrant el caos.

La Mindy demana a son pare adoptiu protecció policial per Times Square mentre s'està amb Kick-Ass en un pis franc dels que tenia amb son pare. Per altra banda, en Dave convoca als superherois bons a Times Square, tot i que estan en llibertat provisional i hi ha prohibició d'anar disfressat pel carrer. Quan és l'hora de la lluita, Times Square està plena de polis. Red Mist ho té tot previst i provoca una cadena d'explosions arreu de la ciutat i els polis han de marxar a fer front a les emergències. Aleshores entren els dolents i ho comencen a trinxar tot. 

Per fi, arriben Red Mist, Kick-Ass i toooots els seus seguidors, que malgrat les dificultats, s'han volgut afegir. I ja som a l'escena de Times Square que Dave havia avançat al principi del còmic. 

I comença la lluita: Kick-Ass contra Red Mist, Hit-Girl contra Madre Rusia, i tots contra tots. Hit Girl aconsegueix guanyar, tot i que l'apallissen bastant. També apareix la poli, que no distingeix entre bons i dolents, i deté a tothom. Red Mist intenta fugir, però Kick-Ass l'empaita i acaben lluitant en un terrat. Red Mist es mostra molt covard, i cau del terrat. Tot i acabar fet.... xixina, no es mor. Peu per a un Kick-Ass 3


La poli encercla a Kick-Ass, i Hit Girl el torna a salvar (per enèsima vegada). Tot i això, l'acaben detenint. A son pare també, per haver encobert tot el tema, de manera que no pot fer res. I es veu com la Mindy entra tota ensangonada i emmanillada dins el furgó policial. I s'acaba.

Final molt molt obert. Si abans havien dubtes de si hi haurà un Kick-Ass 3, ara gairebé es confirma. El final és molt trepidant, molt emocionant, no pots parar de llegir.

El dibuix, això sí, va perdent una mica. Cada cop té menys detall, és com a més simple. Es podria buscar una lectura de si poden existir superherois i tal, però crec que per damunt de tot el còmic busca entretenir, i ho aconsegueix. 

Si bé al primer només moren dolents i no sap excessiu greu, aquí també moren (i pateixen, i molt) innocents, i sap com a greu. No fa tanta gràcia, la violència, quan els que moren són bons. Tot i això, com deia abans, entreté. I molt.

Recomanable? Sí. I si t'has llegit Kick-Ass i t'ha agradat, encara més. Imprescindible? Mmmm.... El primer Kick-Ass sí que ho és. Aquest.... Potser no arriba a tant. Ja veurem com continua la història. Si millora, sí que serà imprescindible. Sinó....



(http://www.paninicomics.es/web/guest/titulo_detail?viewItem=650539)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada