27 d’abr. 2012

Larry Crowne


Larry Crowne (2011)
Direcció: Tom Hanks
Intèrprets: Tom Hanks (com Larry Crowne), Julia Roberts (com Mercedes Tainot), Gugu Mbatha-Raw (com Talia), Cedric the Entertainer (com Lamar)


Avís als navegants: si tens res millor a fer, no cal que perdis el temps amb aquesta peli.

Va d'un cinquenton divorciat, en Larry, que porta treballant tota la vida (des de que va deixar l'exèrcit fa un munt de temps, on feia de cuiner) en uns grans magatzems com a.... reposador? Reponedor? Un bon dia el despatxen perquè no té estudis i no pot prosperar més a l'empresa, i es troba al carrer sense experiència en res i amb un munt de deutes per pagar. Cansat de buscar feina i no trobar-ne, i lluny de rendir-se, segueix la recomanació d'un vei seu (en Lamar) i decideix apuntar-se a la universitat per estudiar alguna cosa. Un dels cursos escollits és Oratòria 2 17, i a classe es troba, a part de amb un grup d'estudiants.... peculiar, a una mestra mig alcohòlica i desenganyada de la vida, la Mercedes. A la Universitat també coneix a la Talia, una noieta novia del líder d'un grup de moteros que van amb scooters, al qual entra a pertànyer.


A partir d'aquí tot és bastant previsible: en Larry, gràcies a l'empenta inicial del Lamar i, sobretot,a l'ajuda de la Talia i la colla de moteros, acaba amb la Mercedes. I aquesta es retroba a si mateixa i recupera la il·lusió. L'argument és molt simple, i està ple de gags amb més o menys fortuna.

Al llarg de la peli veiem com la Talia va transformant al Larry, ja que li canvia des de la manera de vestir, a la decoració de casa. També veiem com en Larry triomfa a una classe d'Economia, com torna la casa que té al banc perquè no pot pagar la hipoteca, com acaba trobant feina de cuiner, o com la relació entre la Talia i el Larry provoca algun malentès.
El personatge del vei, en Lamar, també dóna molt de joc: es tracta d'un vei que va fer fortuna en un concurs de la TV i ara es dedica a la compra-venda de tot el que arreplega. És ell qui li ven la moto al Larry, o qui li ofereix el programa d'estudis de la Universitat per a que triï algun curs. 

Una cosa bona que té aquesta peli és que dura una horeta i mitja. Si busques passar una estoneta veient una peli agradable, simpàtica, sense cap pretensió, pot estar bé.
Hi ha qui vol veure una crítica al moment social en el que vivim: treballadors despatxats, hipoteques per pagar, dificultat de trobar feina, joventut que no sap que vol. O inclús hi ha qui veu un missatge: no et quedis quiet, aprofita les oportunitats que puguis, no et rendeixis per molt malament que et vagin les coses. Si busques tot això, segurament et decepcionarà.

Sembla ser que és la segona peli del Tom Hanks com a director (la primera va ser The Wonders, al 1996) i com a guionista està, a part d'ell, la Nia Vardalos (responsable entre d'altres de La meva vida en ruïnes i Mi gran boda griega. Al final hauré d'acabar veient-la.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada