30 d’abr. 2012

Rocketeer. Las historias completas


Rocketeer. Las historias completas
Autor: Dave Stevens


Tomo recopilatori de les aventures d'en Rocketeer, publicades a principis dels 80.
Ambientada al 1938, explica les aventures (o desventures, millor dit), del Cliff Secord, un pilot que treballa en un circ aeri i que un dia es troba una motxilla autopropulsada, invent que el permet volar. De cop i volta es veu perseguit tan pels propietaris de l'invent, com per una colla de nazis que volen robar-lo. Ell, però, només pensa en la seva novia Betty i en tot el que pot fer per evitar que el seu somni de fer-se actriu l'allunyi d'ell.

L'estètica dels dibuixos està molt ben aconseguida i molt ben ambientada en la època en la que transcorre la història. Per exemple, el personatge de la Betty recupera aquella estètica de les pin-ups que es pintaven els pilots damunt dels fusellatges dels avions a la Segona Guerra Mundial, i apareixen moltes imatges gairebé icòniques del protagonista. Potser el paper tirant a brillant no queda bé del tot, i fa ressaltar els colors vius dels dibuixos, cosa que li resta una mica aquest aire retro que té.

La primera història, situada a Los Angeles, explica com el Cliff es troba la motxilla i com evita que els nazis robin un prototip d'un nou avió. Al final, marxa volant (literalment, però en el seu avió) cap a Nova York a la recerca de la Betty, com no. Entremig, té temps de salvar a un company pilot seu, perdre la feina, empaitar a la Betty, i d'escapolir-se tant dels nazis com dels propietaris de la motxilla amb l'ajut del seu amic Peevy, mecànic i enginyer que l'ajuda amb el funcionament i les reparacions de la motxilla.

La segona història ens situa a Nova York, on descobrim que el Cliff, de jove, havia treballat d'ajudant d'un conegut escapista en un circ on va passar un desgraciat accident un dia que ell no hi era. I ara, un dels integrants de l'equip d'aquell circ està buscant venjança.

Aquesta darrera història es queda com a curta i et deixa amb ganes de més. Però el còmic s'acaba aquí. Totes dues històries estan explicades d'una forma molt ràpida, trepidant, potser massa i tot, amb constants cliffhangers.


El tomo es completa amb tot d'extres habituals de les edicions deluxe. Conté un munt d'esbossos, d'il·lustracions i de notes de l'autor. Gairebé hi ha més material complementari que còmic en si.


Al 1991 es va fer una pel·lícula basada en aquest mateix còmic, Rocketeer, que va passar sense pena ni glòria. A mi, particularment, em va agradar: un tio amb una motxilla que el permet volar, és una idea molt molt potent. I clar, jo, al 91....


(http://www.normacomics.com/ficha.asp?013173202/0/)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada