28 d’abr. 2012

Los Vengadores




Los Vengadores (2012)
Direcció: Joss Whedon

Cobie Smulders (com l'agent Maria Hill), Stellan Skarsgård (com a Dr. Erik Selvig), Samuel L. Jackson (com Nick Furia), Gwyneth Paltrow (com Pepper Potts), Paul Bettany (fent la veu d'en Jarvis), ....


Uf....
No sé per on començar.
I-M-P-R-E-S-S-I-O-N-A-N-T!! Així. Amb totes les lletres. I això que la hem vist en un cine normal. No sé si en 3D deu guanyar encara més.

Dues hores i mitja que passen volant. Amb un final (amb el Thanos!!) que deixa amb ganes de més, molt més. Ganes de tornar a veure Iron Man i Iron Man 2, i la del Thor, i la del Capitan América. I que facin un Hulk nou amb el Mark Ruffalo (li queda molt millor el paper a ell que a l'Edward Norton o a l'Eric Bana, els Hulks cinematogràfics més recents). Dues hores i mitja d'acció, de diàlegs marvelians, de superherois, de dolents molt dolents, i bons molt bons. 

La lluita final, de gairebé una hora, no té desperdici. Hi ha molts protagonistes, sí, però és que realment tots ho són, i tots tenen el seu moment. I no es fa pesat.

Si busques la perfecció en quan a adaptació d'un còmic, potser trobaràs cosetes que no acaben de quadrar. I dic potser. Òbviament, no adapta un còmic en concret, però sí que beu i molt de l'essència d'ells: que els Vengadores es formin com a grup per lluitar contra Loki, que la presència de Hulk dins l'equip creï desconfiances, la xuleria del Toni Stark, la relació Thor/Hulk per veure qui és el més fort, la capacitat de lideratge del Capitan América com a estrateg i les seves discussions amb l'Iron Man, la relació Viuda Negra/Ojo de Halcón, inclús la majestuositat de l'helitransport:

D'acord que en l'equip inicial no estava ni el Capitán América, ni la Viuda Negra ni l'Ojo de Halcón, i que SHIELD no hi va pintar res, i que falten l'Avispa i l'Hombre Hormiga. D'acord que a la peli surten lluites i lluites i més lluites, o que la relació entre la Pepper Potts i el Tony Stark és ben diferent de com és als còmics.
Però.... i què?

A grans trets, a la peli veiem com Loki (que per mi és clavat a Mesut Özil, com a mínim al de Crackòvia) ve a la Terra per robar el Teseracto o cub còsmic, una mena de font alienígena d'energia amb un poder desconegut. Durant el robatori, infecta al professor Selvig (sí, sí, l'

Stellan Skarsgård és el de Mamma mia!) i a l'Ojo de Halcón, convertint-los en dolents i fent-los treballar per a ell. SHIELD, que era qui custodiava el Teseracto, encarrega a la Viuda Negra que trobi a Bruce Banner, eminent científic especialista en rajos gamma per a que els ajudi a rastrejar el cub. El Capitán América, quan és conscient de les ànsies de poder que té Loki, també vol ajudar. Paral·lelament, Thor torna a la Terra a passar comptes amb son germà. Finalment, Iron Man s'apunta a la festa, i ja els tenim a tots junts. Tot i que aconsegueixen detenir a Loki i dur-lo a l'helitransport, la relació entre els membres de l'equip no és bona, i Loki se n'aprofita. Finalment, Loki aconsegueix escapar no sense abans ferir de mort a l'agent Phil Coulson. Aquest fet provocarà que els Vengadores es reuneixin i decideixin lluitar junts. Mentrestant, Ojo de Halcón que liderava l'atac a l'helitransport que permet la fugida de Loki, torna a entrar en raó després d'una dura lluita amb la viuda Negra.

Tot i que no surt el crit de Vengadores reuníos!, tots fan front comú quan mitjançant el Teseracto s'obre un portal interdimensional damunt la Torre Stark, al cel de Nova York per on els aliats de Loki, els Chitauris (una escissió dels skrulls a l'Univers Ultimate), inicien l'atac contra la Terra. I a Nova York és on hi ha la lluita final per salvar-la.

Òbviament, guanyen els bons. Com a mínim, aquest primer assalt.

He trobat a faltar la Mansió dels Vengadores, amb el Jarvis. Pel que sembla, aquesta mansió (amb Jarvis inclòs) té pinta de que serà la Torre Stark reconvertida.

Recomanable? Molt. Ganes de tornar-la a veure? També, moltes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada