18 d’abr. 2012

Los 4 Fantásticos: La Edad Dorada


Los 4 Fantásticos: La Edad Dorada
Guió: Stan Lee
Dibuix: Jack Kirby 

Ens trobem amb un tomo de 488 pàgines, que no són poques, que recull els números Fantastic Four 44-63 i els Annual 3-4 USA, publicats originalment entre el 65 i el 67. Fa gairebé 50 anys!! A la portada es pot llegir ¡El mejor cómic del mundo!. Jo no sé si és el millor, però un dels millors segur que sí.

Des d'aquell primer Pocket de Ases de Bruguera que vaig tenir de petit, els 4 Fantásticos, sempre han estat uns dels meus superherois preferits. Un home, científic i inventor, que s'estirava. Una dona invisible que produïa i controlava camps de força, novia del primer. Un home ataronjat, com de pedra, molt forçut, pilot, i molt amic dels dos primers. I un altre home, germà de la dona, que es convertia en foc i.... podia volar!! Una família, un grup d'amics. Aquests són els 4 Fantásticos: el Reed Richards, la Sue Storm, el Ben Grimm i el Johnny Storm.

Amb aquests antecedents, era impossible que aquest tomo no m'agradés. Si a sobre li afegim que les històries que conté comencen amb la boda entre el Reed i la Sue, on surten poc després i per primera vegada els Inhumanos, on ens presenten també per primera vegada a l'Estela Plateada i al propi Galactus, on veiem també per primer cop al Wyatt Wingfoot o a Pantera Negra i viatgem a Wakanda, on coneixem a Klaw i sentim a parlar per primer cop del vibranium, històries també que recuperen al personantge de l'Antorcha Humana original en un apassionant duel contra el Johnny Storm, ....

Un exemple de lo emocionant que és llegir totes aquestes històries el trobem per exemple al Fantastic Four 57. Per un costat tenim que l'Hombre de Arena, que s'ha escapat de la presó, ataca als 4 Fantásticos al propi Edici Baxter. El Johnny no hi és, ja que està amb el seu company Wyatt Wingfoot i el Mandíbulas desplaçant-se per intentar entrar a la Zona Negativa de l'Himàlaia on estan las resta dels Inhumanos, i es troben en un món ple de dinosaures. Si això no fos poc, resulta que a Latveria el Dr. Muerte ha contactat amb l'Estela Plateada i l'ha enredat per extreure-li els poders còsmics que té i quedar-se'ls ell, i ho aconsegueix.

Si tenim en compte tot això, potser sí que ens trobem sens dubte davant d'un dels millors còmics del món.
   
Destacar també els articles d'en Raimon Fonseca, que serveixen d'introducció i et van situant històricament. També fa apunts del procés creatiu i del que van significar aquestes històries.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada