23 de març 2013

Skyfall


Skyfall (2012)
Director: Sam Mendes  
Intèrprets: Daniel Craig (com a James Bond), Judi Dench (com a M), Javier Bardem (com a Silva, el dolent), Ralph Fiennes (com a Gareth Mallory, el nou M), Naomie Harris (com a Eve 'Moneypenny'), Bérénice Marlohe (com a Severine, la novia del dolent), Albert Finney (com a Kincade, amic de la família Bond), Ben Whishaw (com a Q), Rory Kinnear (com a Tanner), Helen McCrory (com a Clair Dowar)



(n. de l'a.: Com se m'està acumulant la feina, entro els resums a sac, sense matar-m'hi gaire. Bàsicament bolcaré els apunts que prenc en un trosset de paper just quan acabo de veure la peli. M'agradaria complementar-ho amb fotos i enllaços i arguments més explicats, però no dono a l'abast.)



Peli de més de dues  hores que no es fa excessivament pesada. M'ha agradat, però.... Potser hi ha massa peròs. És un Bond atípic, amb moltes referències a altres Bonds, però.... no és gaire Bond.

Al principi de la peli no hi ha escena impactant. El dolent és un ex-agent al qual van vendre i ara es vol venjar. Al Bond el pinten molt assassí. I cap al final, M mor. En el transcurs de la peli es qüestiona la vigència dels serveis secrets i dels espies tal com estan muntats avui en dia. La Moneypenny surt al final de tot. I allò del punt de mira que sempre surt al principi, en aquesta peli surt al final. 

No sé. Tot plegat dóna la sensació una mica de canvi de cicle.   

Escena que m'ha agradat, d'aquelles que defineixen al James Bond. Hi ha un moment en ell, després d'estavellar una moto, cau damunt d'un tren on hi ha el dolent. I en aixecar-se, el primer que fa abans de posar-se a repartir, és arreglar-se els punys de la camisa.



Recomanable? Sí, està bé. Si t'agrada el Bond, t'agradarà. I no deixa de ser una peli d'acció, amb explosions i gent que corre i tal. Un pèl llarga, això sí. Imprescindible? Home, t'ha d'agradar una mica el tema. Jo no diria tant....



(http://www.skyfall-movie.com/)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada