15 de març 2013

Assassinat just


Assassinat just (2008)
Director: Jon Avnet  
Intèrprets: Robert de Niro (com a Tom "Turk" Cowan), Al Pacino (com a David "Rooster" Fisk), John Leguizamo (com a Simon Perez), Donnie Wahlberg (com a Theodore Riley), Curtis "50 Cent" Jackson (com a Marcus "Spider" Smith), Carla Gugino (com a Karen Corelli), Brian Dennehy (com a Tinent Hingis)

(n. de l'a.: Com se m'està acumulant novament la feina, entro els resums a sac, sense matar-m'hi gaire. Bàsicament bolcaré els apunts que prenc en un trosset de paper just quan acabo de veure la peli. M'agradaria complementar-ho amb fotos i enllaços i arguments més explicats, però no dono a l'abast. És impossible portar-ho al dia)

Peli amb l'Al Pacino i el Robert de Niro. A priori, no pot defraudar. I.... potser no defrauda, no, però tampoc és el que es podia esperar.

Va de dos polis vells que investiguen un cas d'un assassí en sèrie que es dedica a pelar a criminals.... d'estar per casa. També hi ha una parella de polis més jove que segueix el cas. Les investigacions porten a pensar que l'assassí és un poli, i com el personatge del Robert de Niro és com a molt violent, ràpid penses que és ell. Però no. El gir, tot i ser previsible, és bastant xulo. I al final, el personatge del Robert de Niro acaba pelant al de l'Al Pacino, mig en defensa pròpia.

El principi de la peli intercalen l'acció amb unes gravacions de vídeo del Robert de Niro com a confessant. Aquests vídeos s'avancen a l'acció, i te la van explicant. Està bé, el recurs. Mola molt el personatge aquest del Robert de Niro, com a molt violent i xungo. També es veu com té rotllo amb una altra poli. Una relació com a.... destructiva? I la veu de l'Al Pacino.... no sé, despista molt, no sembla l'habitual, i.... no resulta creïble. És el problema de veure pelis doblades.

Recomanable? Sí, passes l'estona. No es fa pesada i, tot i ser un pèl previsible, es fa entretinguda. Imprescindible? Home, no tant. Massa previsible i massa.... típica. És com si la fessin d'esma. 


(http://www.imdb.com/title/tt1034331/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada