28 de març 2013

Lo imposible


Lo imposible (2012)
Director:  J.A. Bayona 
Intèrprets: Naomi Watts (com a Maria), Ewan McGregor (com a Henry), Tom Holland (com a Lucas), Samuel Joslin (com a Thomas), Oaklee Pendergast (com a Simon), Marta Etura (com a Simone), Sönke Möhring (com a Karl), Geraldine Chaplin (com a una dona gran que passava per allà)


(n. de l'a.: Com se m'està acumulant la feina, entro els resums a sac, sense matar-m'hi gaire. Bàsicament bolcaré els apunts que prenc en un trosset de paper just quan acabo de veure la peli. M'agradaria complementar-ho amb fotos i enllaços i arguments més explicats, però no dono a l'abast.)


Doncs la veritat és que n'esperava més. Suposo que va tenir tanta bona crítica i tal, que les expectatives eren altes. Massa i tot.

Va d'una família de turistes que estan a Tailàndia, al 2004, quan va passar el tsunami que va devastar les costes d'Indonèsia, Sri Lanka, l'Índia o Tailàndia, entre d'altres països. Després del desastre, la mare es queda amb el fill gran, i tot i estant ferida, ajuden a d'altre gent fins que arriben a un hospital. El pare es queda amb els altres dos germans i, després de deixar-los en una mena refugi, empren la recerca de la seva dona i el seu alter fill. L'atzar fa que es trobin i puguin ser evacuats tots junts. 

S'ha de reconèixer, però, que és una bona peli. El fet de que estigui basat en un fet real, li dóna encara més.... feeling. I està com a molt ben feta: el tsunami en sí, les imatges de les destrosses, la gent, l'hospital, .... I tot i tenir els seus moments lacrimògens, no s'hi ha recreat massa. És a dir, tractant-se del que tracta, haguessin pogut posar un munt de violins i mirades perdudes de pena i gent que no es retroba i tal. Però no. La mesura justa.


Això sí. Relata un diguem-ne cas d'èxit. I tots els casos que no? I els mils i mils i mils que no? Potser aquesta és la intenció de la peli: que hi pensis.

Recomanable? Sí, val la pena. Imprescindible? Uf.... Justet justet, però direm que sí. 



(http://theimpossible-movie.com/theatrical.php)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada