27 de març 2013

The Croods



The Croods (2013)
Direcció: Kirk De Micco i Chris Sanders 
Pel·lícula d'animació



(n. de l'a.: Com se m'està acumulant la feina, entro els resums a sac, sense matar-m'hi gaire. Bàsicament bolcaré els apunts que prenc en un trosset de paper just quan acabo de veure la peli. M'agradaria complementar-ho amb fotos i enllaços i arguments més explicats, però no dono a l'abast.)



Peli vista al cine. Fins a mitja peli, ni fu ni fa, estic com absent, no m'atrau. Però a partir d'un gag molt tonto, hi entro. Suposo que em toca la fibra el tema de la relació paterno-filial, o paterno-familiar. 

És una peli bastant previsible, i no sé, però li falta com a una miqueta de rigor històric. D'acord que no cal fer un documental, però sí ubicar-la una mica i contextualitzar-la com cal. Això de la prehistòria pot tenir molt de suc, però si no es tracta una mica bé, queda com a fora de lloc. Algun dels gags estan bé, però no sap mantenir el ritme i va com a batzegades. Als crèdits finals descobreixo que en John Cleese ha participat del guió, i que la música és de l'Alan Silvestri. Tot i ser un atractiu, només amb això no n'hi ha prou. Ei, però que no està malament, eh? Es deixa veure i passes l'estona.

La història explica com una família ha de sortir de la seguretat que els hi dóna la seva cova i buscar-se un altre lloc on viure, ja que un seguit de volcans i terratrèmols amenacen el seu hàbitat. Els acompanya un jove d'una altra tribu, que es fa (més que) amic de la filla. La família ha crescut molt sobreprotegits, amb un sentiment de por molt acusat infundat pel patriarca com a mètode de supervivència. I clar, haver d'enfrontar-se al món exterior amb aquesta por, els hi crea un munt de conflictes. Tots hauran de canviar i madurar per tal d'adaptar-se a la nova situació. Al final arriben a un territori més fèrtil i més tranquil, on s'estableixen tots plegats. 

Recomanable? Home, està bé però tampoc és res de l'altre món. Hi ha pelis molt millors, però si no hi ha res més, es deixa veure. Imprescindible? No.



(http://www.thecroodsmovie.com/)






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada