28 de set. 2012

Battleship




Battleship (2012)
Director: Peter Berg 
IntèrpretsTaylor Kitsch (com a tinent Alex Hopper), Alexander Skarsgård (com a comandant Stone Hopper), Rihanna (com a oficial Cora 'Weps' Raikes), Brooklyn Decker (com a Sam), Tadanobu Asano (com a capità Yugi Nagata), Liam Neeson (com a almirall Shane)


(n. de l'a.: Com se m'està acumulant la feina, entro els resums a sac, sense matar-m'hi gaire. Bàsicament bolcaré els apunts que prenc en un trosset de paper just quan acabo de veure la peli. M'agradaria complementar-ho amb fotos i enllaços i arguments més explicats, però no dono a l'abast.)


Peli basada en el joc de Hasbro? Vaja, amb els "Barquitos" de tota la vida? Per què? Perquè hi ha vaixells i n'hi ha que s'enfonsen? No sé jo....

Sigui com sigui, es tracta d'una peli que no et deixa amb la sensació d'haver perdut el temps, però gairebé. Si et pares a pensar, dura vora les dues hores i quart, i no es fa excessivament llarga. Una mica sí, però tampoc gaire. Així que alguna cosa ha de tenir, a part dels efectes especials i de l'espectacularitat de li deu donar un bon so de cine i el corresponent 3D. 

És una peli en la que tampoc has de pensar gaire. Si et pares a analitzar una mica el tema, comences a veure cosetes que estan agafades per un fil i.... tot comença a trontollar.

M'ha agradat la reflexió de "si existeix un planeta amb habitat i decideixen posar-se en contacte amb nosaltres, serà com Colom i els indis, i nosaltres farem d'indis. També m'ha agradat la música: AC/DC, el Fortunate Son de la Creedence, ....

No m'ha agradat, per exemple, que agafen el Missouri, que el tenen allà en plan museu, i uns quants (pocs) jubilats que s'encarreguen una mica del manteniment l'agafen i com si res, apa, cap a la guerra. I cap problema. També queda bastant en evidència la.... intel·ligència dels àliens: per segons què, super-mega-avançats, i per segons què, més rucs que un sabatot. Ah, i la història d'amor que hi ha.... Tela marinera. I mai millor dit. 

Que de què va? Doncs d'uns vaixells de guerra americans que a mitges maniobres reben l'atac d'uns alienígenes molt dolentots. Per coses de la vida, al final és un únic vaixell que els hi ha de fer front. Òbviament, guanyen els bons. 



Recomanable? Home, té el seu punt d'espectacularitat. Si no tens res millor a fer.... Però vaja, fluixeta fluixeta. Imprescindible? No, de cap manera. Al contrari. I et fa enyorar molt aquelles pelis de la Segona Guerra Mundials d'abans....



(http://www.battleshipmovie.com/)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada