1 de set. 2012

El curioso caso de Benjamin Button




El curioso caso de Benjamin Button (2008) 
Director: David Fincher
Intèrprets: Brad Pitt (com a Benjamin Button), Cate Blanchett (com a Daisy), Elias Koteas (com a Monsieur Gateau), Taraji P. Henson (com a Queenie), Julia Ormond (com a Caroline) 



Enceto amb aquesta el peli el comentari d'un seguit de pelis que vaig veure ja fa temps. Per temes d'agenda no les he pogut entrar al blog fins ara, més de dos mesos després. I tot i que havia pres apunts just després d'haver-les vist, repassats aquests apunts tant de temps després, no és el mateix.  

Anem per aquesta, que feia molt de temps que la tenia pendent de veure. M’havien dit que era un a mica rotllo. Massa llarga, vaja. I sí, la peli es fa llarga. Però resulta millor del que m’esperava. Tot i això.... No acaba de ser rodona.

A grans trets, la peli ens explica la història d'un nadó que neix vell, que en comptes d’envellir va rejovenint, fins que acaba sent un nadó de nou, però vell, amb Alzheimer i tot. I acaba morint. Tot això ens ho explica el seu gran amor, la Daisy, quan és a punt de morir, mitjançant la lectura del diari del Benjamin Button que li fa la filla d'ambdós. 

Duran la seva vida, a mida que va rejovenint, té temps d'enrolar-se en un remolcador del port i viatjar, de visitar Rússia, de participar a la Segona Guerra Mundial, o d'heretar el negoci familiar.

Coses xules: la metàfora del rellotger cec, que fa un rellotge que va al revés per veure si així el temps pot tornar enrere i tots els que han perdut un fill a la Primera Guerra Mundial, com ell, el poden recuperar. O la relació entre un colibrí i el capità del Chelsea, el remolcador. O la història paral·lela que ens expliquen de l’home al qual li van caure no sé quants llamps damunt. O la forma d'explicar la guerra, passant les seqüències al revés. O l’explicació des de diferents angles de l’accident de la Daisy.



No està malament, la peli. Però no acaba de ser rodona. Potser s’hagués pogut aprofitar i explicar més la Història, anar reflectint tots els canvis socials i culturals. 

Recomanable? Home. Es pot veure. Sí. Imprescindible? Jo no diria tant.


(http://www.imdb.com/title/tt0421715/)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada