9 de febr. 2013

Los peces no se mojan



Los peces no se mojan (2012)
Animació.

Tal com diuen a la seva web, Los peces no se mojan és un documental, un curt d'animació i un manual didàctic amb activitats pedagògiques per a la integració de nens amb la síndrome de Down.

La gràcia de tot plegat és que aquest curt ha estat fet per 12 nens amb diferents capacitats (per exemple, n'hi ha 6 que tenen la síndrome de Down) treballant tots junts, en equip.

El DVD està dividit en dues parts. La primera mostra el procés de creació del curt: com pensen l'argument, com dissenyen els personatges, com els pinten, com s'animen, com els doblen, com posen la música, ....
La segona part és el curt en sí, que explica com un tifó reuneix a la Xina a un grup de gent que ha anat recollint per tot el món, i allà han de conviure tots amb les seves diferències i treballar plegats. 

Per fer alguna de les veus amb comptat amb gent com el Manel Fuentes, la Martina Klein, el Pedro García Aguado, o la Carme Barceló, entre d'altres. 

Poca cosa puc dir. El millor és entrar a la web i veure-ho. Tot plegat no dura ni mitja hora, així que no hi ha excusa. De debò.

Es un projecte que segur que no deixa indiferent ni als que han participat, ni als que veuen el resultat final. 

Recomanable i imprescindible. Molt molt.



(http://www.lospecesnosemojan.org)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada