20 de febr. 2013

X-Men / Spiderman. Los jóvenes más extraños



X-Men / Spiderman. Los jóvenes más extraños
Guió: Christos N. Gage
Dibuix: Mario Alberti


Volum que recull 4 històries de 4 trobades entre l'Spiderman i la Patrulla-X al llarg de la història o de la continuïtat Marvel. Concretament inclou  X-Men / Spider-Man 1-4 USA.

En la primera apareix Kraven, que escampa que l'Spiderman és un mutant. Obviament, el J.J. Jameson es posa les botes rajant en contra dels mutants. La qüestió és que la Patrulla-X, a l'assabentar-se, decideixen buscar a l'Spiderman. L'escena on coincideixen és curiosa. Es troben en un bar, i tenim per exemple a Flash, que vol lligar amb la Jean Grey, i Bestia i Ángel volen també lligar amb la MJ i la Gwen. El que passa és que arriba Kraven, acompanyat de la Mole, y es lien tots a garrotades. Al final, després de que Kraven ferís a tots els de la Patrulla-X, se les veu magres al veure que detenen a la Mole i decideix marxar. Aleshores la Patrulla-X ofereix ajuda a l'Spiderman, però aquest prefereix més anar en solitari. El capítol acaba amb Kraven lliurant a un desconegut mostres de sang i pell de tota la Patrulla-X. 


Bé. Les escenes al bar abans de les garrotades són divertides. I les garrotades també. La historia resulta entretinguda. I el final amb el desconegut rebent les mostres de la Patrulla-X, deixa amb ganes de més. El dibuix bé. Una mica carregat, potser. 

A la segona història tenim a l'Spiderman amb el vestit negre que va a veure a la Patrulla-X. Vol veure als originals, als que es va trobar l'altra vegada. Resulta que ha aconseguit els informes que en Kraven va fer per a Siniestro l'anterior cop que va lluitar contra ells. I tots plegats van a buscar-los. En aquesta ocasió, la Patrulla-X està formada pel Lobezno, la Tormenta, la Pícara, i la Dazzler, y la lluita és contra els Merodeadores i en Dientes de Sable. Es veu que Siniestro va clonar a la Patrulla-X original, i té els clons dins una casa.

Aquesta història és una mica més embolicada. Suposo que conèixer bé la continuïtat Marvel de la època deu ajudar a entendre-la.

A la tercera història el tema dels clons s'embolica encara més. Resulta que Siniestro ha clonat tan a la Patrulla-x com a l'Spiderman, i l'Spiderman no sap si és ell o el clon que va crear en Miles Warren, amb qui Siniestro havia intercanviat coneixements. Ara busca a Matanza per aprofitar el seu simbiot amb els seus clons. La Patrulla-X i l'Spiderman s'hi enfronten, i Siniestro aconsegueix una mostra que li feia falta. També apareix en Lobezno sense.... adamantium?

Decididament, m'he perdut. És el que té no conèixer toooota la continuïtat de Marvel. Estic peix en Patrulla-X, i estic peix amb tota la Saga del Clon de l'Spiderman. El dibuix segueix sent carregat, i entre això i tot el tema dels clons....

La darrera història passa després del Día M, quan els mutants (els Morlocks entre ells) deixen de ser-ho. Segueixo peix amb temes mutants. Si em parlen del Día-M i a sobre m'hi posen els Morlocks.... El tema està en que, segons es veu, hi ha una mena de caçador mutant que va pelant als Morlocks, i es pensen que es tracta d'en Kraven. La Patrulla-X va a veure a l'Spiderman a veure si en sap res i, de cop, en Kraven ataca. Resulta que és un clon (com no!!) de Siniestro fet amb el DNA que ha anat recollint, de manera que pot emular els poders de la Patrulla-x original i pot planta'ls-hi cara. El vencen tocant-li l'amor propi i ridiculitzant-lo. Aleshores marxa, va a veure a Siniestro, discuteixen, i.... tot explota. 

Què ha passat? S'han mort tots? Ah, la Patrulla-X i l'Spiderman comenten que és millor que no facin equip constantment, però que s'entenen bé i no descarten treballar novament junts en el futur. Es nota com a molt bon rotllo entre l'Spiderman i el Lobezno. 


Hi ha massa referències al a continuïtat, i malgrat que es pot segueix més o menys bé, no s'acaba de gaudir del tot si no coneixes tots els detallets de l'època en la que està passant la història. Imagino que els completistes o els molt posats en Patrulla-X i Spiderman sí que el deuen gaudir més. En quan al dibuix.... Massa detallat, com a massa barroc. Està bé, però és com si et distragués de la història, com si necessités dibuixar massa per explicar-te el que t'està explicant. Si el dibuix fos un pèl més simple, potser la història guanyaria importància.


Recomanable? Home, per als completistes o els entesos en temes aràcnids i/o mutants, sí. Imprescindible? Més aviat no.


(http://www.universomarvel.com/fichas/esp/100mxmspp.html)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada