12 d’abr. 2013

Moonrise Kingdom

Moonrise Kingdom (2012)


Director: Wes Anderson
Intèrprets: Jared Gilman (com a Sam Shakusky), Kara Hayward (com a Suzy Bishop), Bruce Willis (com a capità Sharp), Edward Norton (com a l'scout veterà Randy Ward), Bill Murray (com a Walt Bishop), Frances McDormand (com a Laura Bishop), Tilda Swinton (com a persona dels Serveis Socials), Jason Schwartzman (com el cosí Ben), Harvey Keitel (com a comandant Pierce)


(n. de l'a.: res. que no hi ha manera de portar-ho al dia. No em pensava pas que em portés tanta feina fer les actualitzacions, ni que arribaria a veure tantes pelis i escoltar tants discos i llegir tants llibres i anar a tants llocs. Bé, potser tampoc tinc un consum molt alt de tot això, però sigui com sigui, no pensava que em portés tanta feina tot plegat. Així que seguiré entrant els resums a sac, sense matar-m'hi gaire. Bàsicament bolcaré els apunts que prenc en trossets de paper, o en un mail que m'envio a mi mateix, just quan acabo de veure la peli o llegir el llibre. M'agradaria complementar-ho amb fotos i enllaços i arguments més explicats, però no dono a l'abast.)



Peli rara. És com un conte, tot molt sobreactuat, molt exagerat.

Va d'uns nens enamorats: ell és orfe, i la família d'acollida amb qui viu passa molt d'ell. A l'estiu assisteix a un campament d'escortes. Ella és filla d'una família bé, i és una pre-adolescent que està molt rebotada de tot. La història passa a una illa i, de fet, tot és com a molt.... aïllat. Al principi, la parella intenta fugir però els enganxen i els separen. Aleshores, tot el campament intenta ajudar al noi per a que pugui intentar fugir novament amb la noia. I ho fan. Però els tornen a enganxar. A sobre, una tempesta ho complica tot una mica més. El final és feliç i el nen orfe no acaba als serveis socials, sinó que es queda amb un dels policies que apareixen vivint a la illa per a que es pugui seguir veient amb la noia. Ah, també hi ha un narrador que va ensenyant i explicant tot el que passa. 

No sé. És curiosa. Com una foto sobre-exposada, amb els colors molt vius, tant, que no semblen reals. A part, surt un munt de gent coneguda. És gairebé com una peli d'amics. La història no és res de l'altre món, però la forma amb la que està explicada....

Recomanable? Home, si vols una cosa diferent, sí, sens dubte. Però agafa-la ben despert, i amb ganes de veure això: una cosa diferent. O una forma diferent d'explicar una cosa. Imprescindible? Diria que no.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada