5 d’abr. 2013

Una història de violència


Una història de violència (2005)
Director: David Cronenberg
Intérprets: Viggo Mortensen (com a Tom Stall o Joey Cusack), Maria Bello (com a Edie Stall), Ashton Holmes (com a Jack Stall), Ed Harris (com a Carl Fogarty), William Hurt (com a Richie Cusack), Heidi Hayes (com a Sarah Stall), Greg Bryk (com a Billy), Peter MacNeill (com al xèrif Sam Carney)


(n. de l'a.: Com se m'està acumulant la feina, entro els resums a sac, sense matar-m'hi gaire. Bàsicament bolcaré els apunts que prenc en un trosset de paper just quan acabo de veure la peli. M'agradaria complementar-ho amb fotos i enllaços i arguments més explicats, però no dono a l'abast.)


Peli un pèl rara, però com a molt ben explicada. Va d'una típica família americana, molt feliç ella, amb dos fills, vivint en pau en un poblet d'Indiana i tal. El pare treballa en una cafeteria, i un dia rep la visita d'uns lladres molt molt dolents que entren per atracar-lo. Ell, no se sap molt bé com, els pela brutalment. En un pim-pam. El succés transcendeix i s'acaba convertint en un heroi local.
La cosa s'enreda quan rep la visita d'uns gàngsters i l'anomenen per un altre nom. Resulta que de veritat de veritat sembla que és un assassí de Filadèlfia. Després del daltabaix familiar, marxa a Filadèlfia i acaba pelant a un munt de mafiosos que el pretenien, inclòs el capo, que resulta que era el seu propi germà.
Després, torna a casa a l'hora de sopar. I s'asseu a taula. I la seva família el torna acceptar com si res.     

És xula. Es deixa veure. I tot i que el que t'explica tampoc és que sigui molt.... sorprenent, està com a molt ben feta. I t'enganxa.

Recomanable? Sí, està força bé. Imprescindible? Home, tampoc seria això. Però està força bé.



(http://www.warnerbros.com/movies/home-entertainment/history-of-violence-a/ff74171c-99bc-45cd-a65b-a16615347e98.html)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada