29 d’abr. 2013

Órbita 76


Órbita 76

Guió: Gabriel Noguera Martín 
Dibuix: José Pablo García 



(n. de l'a.: res, que no hi ha manera de portar-ho al dia. No em pensava pas que em portés tanta feina fer les actualitzacions, ni que arribaria a veure tantes pelis i escoltar tants discos i llegir tants llibres i anar a tants llocs. Bé, potser tampoc tinc un consum molt alt de tot això, però sigui com sigui, no pensava que em portés tanta feina tot plegat. Així que seguiré entrant els resums a sac, sense matar-m'hi gaire. Bàsicament bolcaré els apunts que prenc en trossets de paper, o en un mail que m'envio a mi mateix, just quan acabo de veure la peli o llegir el llibre. M'agradaria complementar-ho amb fotos i enllaços i arguments més explicats, però no dono a l'abast.)




Un noi que de petit volia ser astronauta, a mida que es fa gran, va abandonant el seu somni. Al final es fa funcionari. De cop, un dia, son avi, que està en una residència, li diu que realment ell és en Iuri Gagarin

Directe al gra. Bona intro. Dibuix modern però molt xulo. La imatge de la residència em transporta a Arrugas i a l'Alzheimer i a mon pare.

La qüestió és que l'avi li diu que la seva missió va fracassar i va anar a aterrar.... als Monegros. Allà es va camuflar per passar desapercebut i que no se n'assabentessin ni els americans (els enemics) ni els soviètics (per haver fracassat). I clar, va anar passant el temps, una cosa va portar a l'altre.... I allà està. I resulta que com ara que ell ja es gran, ha arribat l'hora de dir-li al seu net que.... és l'últim dels Gagarin!! Toma ya!! Per voler ser un astronauta de nen, que ara et diguin això.... Deu n'hi do!!

La qüestió és que ningú el creu, ni el seu propi net. Es veu que ja no és el nen somiador i lluitador que era. I té raó. Total, que decideix escapar-se per anar a buscar les proves del que diu. 

Hi ha un humor molt blanc, molt fi. Dobles sentits, comentaris càustics o irònics, .... Molt xulo.

El net el persegueix, i acaben als Monegros buscant les restes de la nau. El viatge es converteix en la òrbita 76, la que va faltar per a concloure la missió amb èxit. De passada, l'avi repassa una mica la seva història. Al final, troben una rentadora industrial vella i uns llençols esquinçats. O potser són realment les restes de la nau i del paracaigudes? No sé. No queda clar. Què vols creure, tu?

Molt sentimental. Gairebé de llagrimeta.


Recomanable? Sí. Imprescindible? Mira. Direm que sí. És diferent. Val la pena.



(http://www.dibbuks.es/es/catalogo/%C3%B3rbita-76)
(https://drive.google.com/file/d/0B7Asn53dODUDTnRTWG1wVkFDYVk/view?usp=sharing)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada